Yunanistan'da süpermarketler 50 üründe fiyat artışlarını sınırlayacak
Yunanistan'da faaliyet gösteren süpermarketler, fiyat artışını kontrol altına almaya çalışacakları ve hanenin geçimi için gerekli olan 50 farklı üründen oluşan bir "sepeti" sunacakları sözünü verdi.

M. İkbal Hatunoğlu
Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis'in, süpermarket ve perakendecilerin temsilcileriyle Çarşamba günü yaptığı görüşme sırasında verilen karar, ay sonunda uygulamaya geçirilecek.
Toplantıdan sonra gazetecilere konuşan Georgiadis, katılımcıların bu hareket üzerinde anlaştıklarını ve önümüzdeki hafta benzer bir anlaşma için gıda endüstrisinden temsilcilerle görüşeceğini de belirtti.
Bakan, “Toplantıda fiyatlarda "dondurma" yapılması konuşulmadı ve her şirket kendi fiyat politikasını izleyeceği için sonuç bir "centilmenlik anlaşması" olmadı. Adil rekabet kurallarını ihlal etmiyoruz. Bu asla yapmayacağımız bir şey” dedi.
AMNA haber sitesinde yayımlanan bu haber Selma Kabakçı tarafından Türkçe'ye tercüme edilmiştir.
İlgili Galeriler