Pinios Nehri'nde bulunan hipopotam fosili, Yunan bilim insanlarında heyecan yarattı

Yunanistan'ın Teselya bölgesinde bulunan 205 km uzunluğundaki Pinios Nehri’nin, Litheos Nehri ile birleştiği yerde, cüce suaygırı (Pygmy hippopotamus) fosili bulunduğu açıklandı.

12 Ağustos 2020 Çarşamba 12:34

9 Bin yıllık olduğu düşünülen fosilin, 1972 yılında Bilim Adamı Paul Sondaar tarafından aynı bölgede bulunan fosille benzerlik gösterdiği tespit edildi.

Ayrıca keşfin yapıldığı alana 4 km uzaklıkta yer alan bir şapel kalıntısında da fosil izlerine rastlandı. Fosillerin bazı inançlarda tıbbi güçlerinin olduğu düşünülerek toz haline getirildiği ve bu nedenle şapelde de din adamları tarafından kullanılmış olabileceği belirtildi.

Yunan Jeolog ve Paleontolog, Prof. Dr. Athanassios Athanassiou’nun açıklamasına göre, Pinios Nehri havzası, sadece 5 bin yıl öncesine kadar, su aygırı, bizon, fil, gergedan ve geyiklere ev sahipliği yapıyordu.

Cüce suaygırları, günümüzde doğal yaşam olarak Afrika kıtası dışında başka bir yerde yaşamıyorlar.

Bulunan hipopotam fosili Prof. Dr. Athanassios Athanassiou kontrolündeki laboratuvarda incelenmek üzere Tesalya Üniversitesi’ne götürüldü.

Önceki yıllarda bulunan buluntuların bazıları şu anda Tesalya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde sergilenirken, fil dişi, yaban öküz boynuzları ve bir geyik kafatası da dahil olmak üzere diğerleri Larissa Müzesi'nde sergileniyor.


Etiketler; #Yunanistan

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.