Dendias: "AB, ABD, Mısır’ın Türkiye’yi kınamasından memnunuz"
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Polonyalı mevkidaşı Zbigniew Rau ile Varşova'da bir araya geldi. Görüşmede, Ukrayna'daki savaş, Türkiye ile ilişkiler ve tarihi Yunan-Polonya ilişkileri ele alındı.

Varşova Güvenlik Forumu'na katılmak için Polonya'da bulunan Yunan bakan, “Uluslararası Hukuk gibi ortak ilke ve değerlere dayalı değil, güç ve güç kullanımı tehdidine dayanan yeni bir Avrupa düzenini dayatmaya çalışan karanlık güçler hakkında uzun bir tartışma yaptık” dedi.
Dendias, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali hakkında, Yunanistan'ın “tüm devletlerin egemenliğine saygı gösterilmesi, güç kullanımının ve tehdit edilmesinin yasaklanması hakkındaki tutumunu yineledi ve işlenen suçlardan dolayı hesap verebilirlik konusunu gündeme getirdi. Mariupol ve Odessa gibi Yunanistan ile uzun tarihi bağları olan Ukrayna şehirlerine özellikle atıfta bulundu.
Bakan görüşme sırasında, Türkiye'deki gelişmeler ve komşu ülkenin “saldırgan söylemleri” hakkında Rau'ya bilgi verdi.
Dendias, “Avrupa Birliği, ABD, Almanya ve Mısırlı dostlarımızın Türkiye'nin uygulamalarını alenen kınadığını görmekten memnunuz" dedi.
İki bakan ayrıca, göç ve ikili meseleleri geliştirme konusunu görüştü. Dendias, Polonya'nın Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) başkanlığını tamamlamasının ardından Rau'yu Yunanistan'ı ziyaret etmeye davet etti.
Ekathimerini haber sitesinde yayımlanan bu haber Selma Kabakçı tarafından Türkçe'ye tercüme edilmiştir.
İlgili Galeriler