Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias İsviçre’de

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Ukrayna Kurtarma Konferansı'na katılan heyet başkanlarının çalışma yemeğine katılmak üzere bugün İsviçre'nin Lugano kentinde bulunacak.

Tunacan Atalay
Tunacan Atalay
04 Temmuz 2022 Pazartesi 15:58

AMNA haber sitesinde yayımlanan bu haber Selma Kabakçı tarafından Türkçe'ye tercüme edilmiştir.

Konferansa yaklaşık 40 ülkenin cumhurbaşkanları, başbakanları ve bakanları, uluslararası kuruluşların temsilcileri, Avrupa Komisyonu başkanı ve Avrupa Konseyi genel sekreterinin katılması bekleniyor.

Dışişleri bakanlığı konferansın amacını; Ukrayna'da sosyal ve ekonomik krizlerden kaçınmak için dayanışmanın açıkça gösterilmesi ve ülkenin yeniden inşası için uzun vadeli planların hazırlanması olarak açıkladı.

Dendias’ın, Başbakan Kyriakos Mitsotakis'i temsilen katılacağı konferans, Rus işgali nedeniyle Ukrayna Kurtarma Konferansı olarak adlandırıldı. Önceki dört konferans (Londra 2017, Kopenhag 2018, Toronto 2019 ve Vilnius 2021), Ukrayna Reform Konferansı adını taşıyordu.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.