Yunanistan'da beş bölgede yangın riski çok yüksek

Yunanistan Sivil Savunma Genel Sekreterliği, Cumartesi günü Yunanistan'ın beş bölgesinde yangın riskinin çok yüksek olmaya devam ettiği konusunda uyardı.

Tunacan Atalay
Tunacan Atalay
16 Temmuz 2022 Cumartesi 15:16

Ekathimerini haber sitesinde yayımlanan bu haber Nesibe Özgür Göven tarafından Türkçe'ye tercüme edilmiştir.

En fazla risk altında olan bölgeler Attika, Orta Yunanistan (Boeotia, Eğriboz), Mora (Korint ve Argolis), Girit ve Kuzey Ege (Sakız, Sisam, Ahikerya adaları).

Yetkililer, vatandaşları, ihmal nedeniyle yangına neden olabilecek kuru ot ve dalları yakmak, elektrikli testereler, kaynak cihazları gibi kıvılcım oluşturan makineleri kullanmak, açık havada ızgara kullanmak, sigara içmek ve yanan sigaraları atmak gibi açık hava eylemlerinden kaçınmaya çağırdı.

Yetkililer, “Hiçbir nedenle ateş yakmayın” diye uyardı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.