Hollandalı gazeteciden Mitsotakis'e: "Yalan söylemeyin"
Başbakan Mitsotakis dün Hollandalı mevkidaşını Atina'da ağırladı. Görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında Mitsotakis, Hollandalı bir gazetecinin, Yunanistan'ın göçmenleri Türkiye'ye geri ittirdiğini sorması üzerine ağız dalaşına girdi.

Başbakan Kiryakos Mitsotakis dün Atina’da Hollanda Başbakanı Mark Rutte’yi ağırladı. Fakat düzenlenen basın toplantısı sırasında Hollandalı bir basın mensubunun Yunanistan’ın mültecileri Ege Denizi’nden Türkiye’ye geri itmesi ile ilgili sorularını duyunca adeta çılgına döndü.
Kameralar ve basın mensupları önünde Başbakan Mitsotakis'e, “Sayın Başbakan, ne zaman yalan söylemeyi bırakacaksınız. Geri ittirme konusunda, Yunanistan’daki mültecilere ne olduğuyla ilgili ne zaman yalan söylemeyi bırakacaksınız” sorusunu soran Ingeborg Beugel, bu konuda somut kanıtlar olduğunu da dile getirdi.
Fakat Mitsotakis bu konuda çok sert açıklamalar yaparken bir ara deneyimli gazeteci ile ağız dalaşına da girdi.
2019’dan beri ülkeyi yöneten Mitsotakis, “Hollanda'da siyasetçilere doğrudan soru sorma gibi bir gelenek olduğunu görüyorum ve buna saygı duyuyorum. Fakat saygı duymadığım şey bu bina içinde bana, Yunanistan'a ve Yunan halkına hakaret etmeniz” dedi. Miçotakis mülteci krizinde suçlunun Türkiye olduğunu söylerken, Hollandalı gazeteciye Sisam Adası’ndaki yeni mülteci kamplarına gidip gitmediğini sordu.
Basın toplantısının ardından Beugel, Twitter üzerinden Sisam'a bu yılın Mayıs ayında gittiğini ve yaptığı haberleri gösterdi. Beugel, “Hollandalı siyasetçi Tineke Strik ile birlikte Sisam'daki korkunç mülteci kampına giden ilk gazeteciyim. İnanmıyorsan Google Çevirileri kullan” mesajını paylaştı.
Beugel gittiğini söyleyince iyice öfkelenen Mitsotakis, “Gitmediniz, gitmediğinizi biliyorum” diyerek Türkiye’nin bu süreçte suçlu olduğunu öne sürdü.
Kaynak: Sözcü
İlgili Galeriler