En güçlü üç pasaport Asya'dan

Pandemi sonrası, en güçlü pasaport sıralamasında Asya ülkeleri ilk üçte yer aldı.

Selma Kabakçı
Selma Kabakçı
22 Temmuz 2022 Cuma 14:41

Henley & Partners’ın üç aylık yeni raporu açıklandı. Buna göre, dünyada en fazla ülkeye seyahat edebilme hakkına; Japonya, Singapur ve Güney Kore vatandaşları sahip olacak.

Raporda, dünyanın en güçlü pasaportlarının başında, sahiplerine 193 varış noktasına vizesiz veya isteğe bağlı vize ile ulaşım sunan Japon pasaportu geliyor. CNN’in haberine göre, Singapur ve Güney Kore pasaportları ise 192 varış noktasıyla japonya'yı takip ediyor.

Almanya ve İspanya 190 ülke ile üçüncü sırada yer alırken, 189 ülkeye varış sağlayan Finlandiya, İtalya ve Lüksemburg sıralamada dördüncülüğü paylaşıyor.

Avusturya, Danimarka, Hollanda ve İsveç beşinci, Fransa, İrlanda, Portekiz ve Birleşik Krallık ise altıncı sırada kendilerine yer bulan ülkeler oldu.

7. sırada Yeni Zelanda ve ABD, Belçika, Norveç ve İsviçre ile birlikte yer alırken; sekizinci sırada da Yunanistan, Avustralya, Kanada, Çek Cumhuriyeti ve Malta bulunuyor.

Türkiye'nin sıralamada 54. olduğu listenin en alt sıralarını ise; Irak, Suriye, Pakistan, Yemen, Somali, Nepal, Filistin ve Kuzey Kore paylaşıyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.