Dendias: Yunanistan 100 bin Ukraynalı mülteciye ev sahipliği yaptı

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, AB'nin Paris'te düzenlediği "Ukrayna Halkının Yanındayız" dayanışma konferansında yaptığı konuşmada, Yunanistan'ın Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve ulusal egemenliğine verdiği desteğin "ilkeli ve sarsılmaz" olduğunu söyledi.

Tunacan Atalay
Tunacan Atalay
14 Aralık 2022 Çarşamba 10:42

Ekathimerini haber sitesinden çevirilen bu haber, Nesibe Özgür Göven tarafından tercüme edilmiştir.

Yunanistan, uluslararası kuruluşlar aracılığıyla savaştan etkilenen ülkeye mali yardım sözü verdi ve şimdiye kadar barınma, sağlık hizmeti ve eğitime erişim hakkı olan yaklaşık 100 bin Ukraynalı mülteciye ev sahipliği yaptı.

Dendias ayrıca Ukrayna'daki, özellikle Mariupol, Odessa ve Zaporijya gibi yerle bir edilmiş bölgelerde Yunan toplulukları için endişelerini dile getirdi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.