Aşı karşıtı piskopos Kovid-19 enfeksiyonu nedeniyle hayatını kaybetti

Aşı karşıtı Etolia-Akarnania Metropoliti Kosmas, koronavirüsle geçen bir aydan sonra 76 yaşında hayatını kaybetti.

Tunacan Atalay
Tunacan Atalay
03 Ocak 2022 Pazartesi 16:35

Ekathimerini haber sitesinde yayımlanan bu haber N. Özgür Göven tarafından Türkçeye tercüme edilmiştir.

Virüse karşı aşı olmayı reddeden piskopos, 1 Aralık'ta Kovid-19 enfeksiyonu nedeniyle Agrinio'daki bir hastaneye kaldırıldı. Kosmas, maske kullanımı ve aşılama da dahil olmak üzere koronavirüsün yayılmasını kontrol altına almak için hükümet önlemlerini sert bir şekilde eleştirdi.

2020'deki bir vaaz sırasında Kosmas, dolup taşan bir kiliseye gitmekte isteksiz olanları “sadakatsiz” olarak nitelendirdi.

Din adamının aşısız olan 75 yaşındaki kız kardeşi 13 Aralık'ta Kovid ile ilgili komplikasyonlardan ölmüştü. 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.