Yunanistan kamuya ait 380 Bin klimayı tasarruf amacı ile yenileyecek; bütçe 300 Milyon Euro

Enerji ve Çevre Bakanı Kostas Skrekas, eski elektrikli aletlerin değiştirilmesi ile ilgili sürecin Haziran ayı ortalarında başlayacağını açıkladı.

M. İkbal Hatunoğlu
M. İkbal Hatunoğlu
30 Mayıs 2022 Pazartesi 14:47

Skai televizyonuna konuşan Bakan Skrekas, eski klima sistemleri, dondurucular ve buzdolaplarının geri çekilmesi için sübvansiyon sağlayan programın 150 milyon Euroluk bir bütçesi olduğunu ve katılanların katkısıyla bütçenin 300 milyon Euro'ya ulaşacağını söyledi.

Sübvansiyon, yeni cihazların %35 ila %50'si oranında olacak ve maksimum 380 aletin değiştirilmesini hedefliyor. Bakan Skrekas, "Amaç, enerji faturalarını %30 oranında azaltmak" şeklinde konuştu.

Haber - Selma Kabakçı


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.