Yunanistan'ın ilettiği doğalgaz kesintilerinin bir önceki yıla göre hesaplanması talebi Brüksel'de kabul edildi
Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanlığı Salı günü, Yunanistan'ın AB'den ilettiği; doğalgaz tüketiminde yapılacak kesintilerin, son beş yılın ortalaması yerine bir önceki yıla göre hesaplanması talebinin, Brüksel'deki olağanüstü enerji bakanları konseyinde kabul edildiğini açıkladı.

AMNA haber sitesinde yayımlanan bu haber Selma Kabakçı tarafından Türkçe'ye tercüme edilmiştir.
AB enerji bakanları, Rusya'nın Avrupa'ya doğalgaz arzında daha fazla potansiyel kesinti yapmasından önce, tüm AB ülkelerinin doğal gaz tüketimini Ağustos'tan Mart 2023'e kadar gönüllü olarak yüzde 15 oranında azaltması yönündeki acil durum planını onayladı.
Buna ek olarak Yunanistan; İspanya, İtalya ve Portekiz ile birlikte, Brüksel'de onaylanan acil durum planına, elektrik üretiminde acil bir durum karşısında, "elektrik santralleri tarafından kullanılan doğal gaz hacimlerinin kesinti hesaplamasının dışında tutulabileceği" şeklinde bir koşul ortaya koydu.
Yunanistan Enerji ve Çevre Bakanı Kostas Skrekas, anlaşmanın "Rusya'nın şantajına karşı AB'nin birlik ve dayanışmasının güçlü ve kararlı bir mesajını" gönderdiğini söyledi.
İlgili Galeriler