Yunanistan Ar-Ge’de, AB ortalamasının gerisinde kaldı

Avrupa Birliği istatistik kurumu Eurostat tarafından yayınlanan verilere göre, Yunanistan, araştırma ve geliştirme harcamalarını artırmasına rağmen AB ortalamasının gerisinde kalıyor.

Tunacan Atalay
Tunacan Atalay
05 Ağustos 2022 Cuma 18:43

Ekathimerini haber sitesinde yayımlanan bu haber Selma Kabakçı tarafından Türkçe'ye tercüme edilmiştir.

AB'de Ar-Ge'ye yapılan toplam harcama 2021'de 109,2 milyar euroya ve birliğin GSYİH'sının yüzde 0,8'ine ulaştı. 2020'ye göre yüzde 6 ve on yıl öncesine göre yüzde 35 artış gösteren harcamalar, 2011'de kişi başına 184 euro olan rakamı 244 euroya yükseltti.

Yunanistan, yaşadığı mali krize rağmen, 2011’de kişi başı 58 euro olan Ar-Ge harcamalarını 2021'de 152 euro yükselterek, AB üyeleri arasında ikinci en iyiler sırasında yer alıyor.

Ar-Ge'ye devlet bütçesinden kişi başına en fazla harcama yapan ülkelerin başında Lüksemburg (689 euro), Danimarka (530 euro) ve Almanya (471 euro) gelirken, alt sıralarda kalanlar ise Romanya (19 euro), Bulgaristan (24 euro), Letonya (45 euro) ve Macaristan (60 euro) oldu.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.