Avrupa, Rus doğalgazını kesmeyi tartışıyor

Avrupalı ​​heyetler Cuma günü, olası Rus arz kesintilerine hazırlanmak amacıyla doğalgaz kullanımını kesmeye yönelik öneriyi tartıştı. Öneri, Yunanistan da dahil olmak üzere bazı hükümetlerin öneriye karşı çıkmasından sonra, gelecek hafta bir uzlaşma sağlamak üzere revize edilecek.

Tunacan Atalay
Tunacan Atalay
23 Temmuz 2022 Cumartesi 15:04

Ekathimerini haber sitesinde yayımlanan bu haber Selma Kabakçı tarafından Türkçe'ye tercüme edilmiştir.

Avrupa Komisyonu Çarşamba günü, tüm AB ülkelerinin gaz kullanımını Ağustos'tan Mart'a kadar yüzde 15 oranında azaltmasını önerdi. Öneriye göre hedef, başlangıçta gönüllü olacak, ancak komisyon acil durum ilan ederse zorunlu hale gelecek.

Ancak, teklif bir dizi ülkeden eleştiri aldı. İspanya, Portekiz ve Yunanistan teklife an açık karşı çıkan ülkeler arasında yer alıyor. Diplomatlar; Danimarka, Fransa, İrlanda, İtalya, Malta, Hollanda ve Polonya'nın da Komisyon'a kesinti emri verme yetkisi verme konusunda çekinceleri olduğunu belirtiyor.

Bazı ülkeler, tek tip yüzde 15'lik bir kesintinin, diğer bölgelerdeki gaza muhtaç endüstriyel kullanıcıları korumak uğruna, bazı bölgelerdeki ev sahiplerine gereğinden fazla sıkıntı vereceğinden şikayet ediyor.

AB diplomatları ayrıca, AB dönem başkanlığını yürüten Çek Cumhuriyeti'nin öne sürdüğü bir öneriye göre, AB hükümetlerinin, Komisyon'un kesintileri zorunlu kılacak herhangi bir önerisini onaylaması gerekeceğini söyledi.

Heyetler Pazartesi günü, enerji bakanları bir anlaşmaya varmak üzere acil durum oturumu için toplanmadan önce, olası ek revizyonları tartışacaklar. 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.