Avrupa Konseyi’nden Yunanistan’a İskeçe çağrısı

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Yunanistan'dan Batı Trakya Türk azınlık dernekleriyle ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarını bir an önce tam ve eksiksiz biçimde uygulamasını istedi.

Tunacan Atalay
Tunacan Atalay
21 Eylül 2021 Salı 12:49

14-16 Eylül'deki Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplantısından "Türk azınlık konusundaki AİHM kararlarını uygulayın" çağrısı çıktı. Aralarında İskeçe Türk Birliği'nin de bulunduğu azınlık dernekleriyle ilgili mahkeme kararlarının uygulanmaması eleştirildi. Komite, İskeçe Türk Birliği'nin resmi statüsünün iadesi için açtığı davanın Yunan Yargıtayı tarafından yeniden reddedildiğini hatırlattı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bu konuya ilişkin bağlayıcı kararlarının üzerinden 13 yıl geçtiğini vurguladı.

Buna rağmen kararların uygulanmamasına tepki gösterdi. Yunan mahkemelerinden Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ilgili maddesi ve AİHM'nin içtihadı ile tam uyumlu olarak kararlar almasını istedi. 38 yıldır hukuk ve demokrasi mücadelesi veren İskeçe Türk Birliği, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi kararını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

Kaynak: Sabah


Etiketler; #Yunanistan Haberleri #Atina Haber #Batı Trakya

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.