Yunanistan'da "savaş suçlusu" Sırp turist gözaltına alındı

Yugoslavya'nın kanlı bir şekilde ayrılması sırasında 1991 yılında işlenen savaş suçlarından dolayı Hırvatistan'da aranan 59 yaşındaki Sırp şahıs gözaltına Yunanistan'da yakalandı.

Tunacan Atalay
Tunacan Atalay
28 Haziran 2022 Salı 12:26

Ekathimerini haber sitesinde yayımlanan bu haber Selma Kabakçı tarafından Türkçe'ye tercüme edilmiştir.

Yetkililer, kimliğini paylaşmadığı şahsın Pazartesi günü, eşi ve kızıyla birlikte kuzey Yunanistan'daki bir tatil beldesine giderken, Kuzey Makedonya sınırını geçtikten sonra gözaltına alındığını söyledi.

Yugoslav ordusunda askere gittiğini söyleyen ancak herhangi bir görevi kötüye kullanmadığını söyleyen adam, 19 Ağustos ile 14 Aralık 1991 tarihleri arasında Hırvatistan'ın Vocin ve Hum kasabalarında sivillerin ölümüne yol açan eylemlere katılmakla suçlanıyor.

Gözaltına alınan adam, savcılığa çıkarılmak üzere Selanik kentine götürüldü. Üç üyeli hakimler heyeti, suçlunun Avrupa Birliği üyesi Hırvatistan'a iade talebini inceleyecek. Heyetin önümüzdeki hafta toplanması bekleniyor. 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.