Polis, okuldaki patlamayla ilgili iki kişiyi tutukladı
Serez'de Polis, bir okul kazanında 11 yaşındaki bir öğrencinin hayatını kaybetmesine ve 6 ve 10 yaşlarındaki diğer iki öğrencinin yaralanmasına neden olan ölümcül patlamayla ilgili olarak iki kişiyi tutukladı.

Tunacan Atalay
Ekathimerini haber sitesinden çevirilen bu haber, N. Özgür Göven tarafından tercüme edilmiştir.
Polis yaptığı açıklamada, tutuklanan iki kişinin okulun ısıtma sisteminin jeotermal ısı pompasına dönüştürülmesinden sorumlu olduğunu belirtti
Tutuklananlardan birinin dönüşüm projesinin 52 yaşındaki müteahhidi, diğerinin ise 43 yaşındaki elektrikçi olduğu anlaşıldı.
Dava dosyasında taksirle adam öldürme, taksirle ağır yaralama ve taksirle patlamaya sebebiyet vermekle suçlanıyorlar.
11 yaşındaki öğrenci, teneffüs sırasında okulun kazan dairesinde meydana gelen patlamanın etkisiyle menteşelerinden ayrılan kazan dairesi kapısının oyun alanındaki öğrenciye çarpması sonucu hayatını kaybetti.
İlgili Galeriler