Elis'te yangın kontrol altında, Varda’da mücadele sürüyor

Yunanistan’ın Elis Bölgesi Vali Yardımcısı Vassilis Giannopoulos, Elis kentinin batı Mora'daki Agnanta ve Tragano bölgelerindeki orman yangınlarının biraz daha yönetilebilir hale geldiğini söyledi.

Tunacan Atalay
Tunacan Atalay
22 Temmuz 2022 Cuma 16:57

AMNA haber sitesinde yayımlanan bu haber Selma Kabakçı tarafından Türkçe'ye tercüme edilmiştir.

Perşembe akşamı Atina-Makedonya Haber Ajansı'na konuşan Giannopoulos, Elis'in Varda bölgesindeki yangının hala etkili olduğunu ve itfaiyecilerin yangını kontrol altına almaya çalıştığını da söyledi. Ormanlık alandaki yangına, 13 itfaiye aracı ve 2 helikopterle birlikte 32 itfaiye eri müdahale ediyor.

Elis'teki yangında dün iki itfaiye görevlisi yaralandı.

Agnanta'da da, 36 itfaiye aracı ve 4 yer ekibinden oluşan yaklaşık 115 itfaiyeciye, 6 uçak ve 2 helikopter yardım etti.

Pigadi-Kokla bölgesinde yaşayanlara ise, 112 acil numarası aracılığıyla, tedbir amaçlı tahliye için Simiza bölgesine gitmeleri söylendi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.